حجت الاسلام اسماعیل فلاح معاون امور مجلس و استانهای سازمان تبلیغات اسلامی در نشست خبری گزارش عملکرد این معاونت و اعتبارات سازمانی اظهار داشت: سازمان تبلیغات اسلامی با گستره جغرافیای بسیار زیاد، نهادی است وابسته به مقام معظم رهبری که در سال 1360 تأسیس شد تا مأموریتهایی را در داخل و خارج از کشور انجام دهد و در این راستا اساسنامه ای هم مصوب شد که به تصویب مقام معظم رهبری رسید.
وی با اشاره به اینکه درخواست در حوزه تبلیغات دینی از سازمان زیاد است که باید متناسب با نیاز دینی کشور به آنها پاسخ داده شود، تصریح کرد: در این خصوص هم تبلیغات سنتی و هم تبلیغات نوین را در کشور پیگیری می کنیم.
حجت الاسلام فلاح یادآور شد: با وجود اینکه مقام معظم رهبری نسبت به مسئله فرهنگ حساسیت دارند اما هنوز پشتیبانی از سوی دولت صورت نگرفته است. در چنین شرایطی برای جلوگیری از ناتوی فرهنگی یا حمله فرهنگی که دشمن انجام می دهد و بارها مورد توجه مقام معظم رهبری قرار گرفته این حوزه باید در اولویت امور قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در زمینه سخت افزاری مشکلی نداریم و مساجد به عنوان پایگاههای فرهنگی اهمیت و جایگاه به سزایی دارند، افزود: مراکز خصوصی، هیئات مذهبی و گروههای فرهنگی ساختار مشخصی دارند و می توانند در مسائل فرهنگی کمک بسیاری کنند. اما اعتبارات در حوزه فرهنگی اگر در حوزه عمرانی باشد در دراز مدت مشکل بودجه ای ایجاد می کند که شاید نتوان از تمام ظرفیتها و پتانسیلها استفاده کرد.
فلاح با بیان اینکه فضاهای فرهنگی کشور زیاد است و با راه اندازی مؤسسه تسنیم نور ظرفیت اردوها و فعالیتهای آنها را بالا برده ایم به طوری که از یک فصلی بودن به دو فصلی بودن ارتقا یافته و قرار است که 3 و 4 فصلی شوند، گفت: بخش اعظمی از فعالیتها توسط مردم اداره و مدیریت می شوند که مانند طرح اعتکاف تا 90 درصد از سوی مردم پشتیبانی می شوند. اینک هم ظرفیتهای پذیرش و گسترش طرح افزایش و هم خودگردانی و اتکا به مردم افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه همانطور که دولت به صورت 5 ساله برنامه ای را تدوین می کند سازمان هم برنامه 5 ساله تدوین می کند و در این راستا با کمبود بودجه مواجه هستیم که با تعامل دولت و مجلس این مشکل حل می شود، اظهار داشت: در ارتباط با اصل 44 هم در حوزه فرهنگ وارد شده ایم. بیشتر فعالیتهای کشور در استانها و مراکز توسط بخش خصوصی انجام می گیرد.
فلاح افزود: مجلس به عنوان جایگاه تصمیم گیر و مصوب قانونی می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند. اما اینک بودجه فرهنگی سهم خود را ندارد، اگر دانشگاهها را هم بخش فرهنگی بدانیم زیر 10 درصد در حدود 8 درصد بودجه فرهنگی است که میزان اعتبار برای فرهنگ دینی کمتر از 3 درصد است که سعی بر این است بودجه فرهنگی را افزایش دهیم تا سهم فرهنگ دینی نیز در این میان افزایش یابد.
نظر شما